čtvrtek 19. ledna 2012

Pečený pstruh se zeleninou

Máte rádi ryby? Chybí vám letní grilování? Dopřejte si výborného pstruha i v zimním období.
Co budeme potřebovat?
2 pstruhy, 1 menší lilek, 3 rajčata, 2 zelené papriky,
3 stroužky česneku, lžička soli, špetka pepře, lžička libečeku, 3 lžíce olivového oleje

Postup:
Pstruhy si vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme. Doporučujeme koupit si živé. Mražený není tak dobrý. Takto připravené pstruhy potřeme z venku i zevnitř olejem smíchaným s libečkem, pepřem, solí a nakrájeným česnekem. Dáme péct do trouby na 180°C asi na 30minut.
Nakrájíme si lilek a rajčata na kolečka a papriku na silnější nudličky. Lilek osolíme a nechám odležet, dokud nám nevypustí vodu, kterou pak osušíme (nechejte odležet aspoň půl hodiny).
 Po 30minutách vytáhneme pstruhy na prkýnko a ten samý plech vložíme zeleninu, kterou pečeme na 220°C přibližně 20 - 30 minut. Občas promícháme. Až upečeme zeleninu, položíme na ni pstruhy a necháme ještě asi 15minut péct na 180°C. (Také můžete troubu vypnout a nechat ji dojít, protože byla vyhřátá na 220°C).

Pstruha podáváme se zeleninou. Můžete si přidat i citrón. K zelenině si můžete přidat i opravdu vynikající dresing ze zakysané smetany, kterou smícháte s 2 kyselými nastrouhanými okurkami, 2 stroužky prolisovaného česenku, špetkou solí a pepře.
 Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!