pondělí 2. ledna 2012

Zeleninové lečo

Máme nový den a proto je čas pro další recept. Dnes na vás čeká domácí zeleninové lečo, které může být chutnou a rychlou večeří či výbornou víkendovou snídaní.

Co budeme potřebovat na 2-3 porce? (a zbyde ještě na přidání)
1 velká cibule, 3 papriky, 5 rajčat
lžíci sádla, asi 20dkg měkkého salámu vcelku (můžete vynechat nebo i nahradit například klobásou), 4 vejce
sůl, pepř, libeček

Postup:
Na pánvi si necháme rozpustit sádlo, na kterém osmažíme na kostičky nakrájený salám a nahrubo nakrájenou cibuli. Až nám cibulka zesklovatí, přidáme na proužky nakrájenou papriku a vaříme asi 5 minut.
 Poté přidáme nakrájená rajčata, libeček, krátce povaříme a necháme pod pokličkou dusit 10minut.
 Po uplynutí této doby zeleninu osolíme, opepříme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Ještě asi 3 minuty za stálého míchání vaříme.
 Hotové lečo podáváme napříkad s tousty, rozpečenou bagetkou nebo čerstvým chlebem. 
Přeji vám dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!