čtvrtek 5. dubna 2012

Vegetariánská pizza

Pizza je další oblíbené jídlo u nás doma. A protože jsem měla doma hodně zeleniny, tak jsem udělala vegetariánskou. Přítel by byl radši, kdyby tam byl i kus masa, ale tentokrát měl smůlu :-)

Co budeme potřebovat?
těsto:
  • 300g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička instantního droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml teplé vody
rajčatová omáčka:
  • 100ml rajčatového pyré (protlaku)
  • hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
  • 1 stroužek prolisovaného česnek
  • sůl
  • pepř
na ozdobu:
  • mozzarella nakrájená na plátky
  • nasekaná petržel
  • 1 plechovka krájených žampionů
  • černé olivy nakrájené na půlky
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
Postup:
1.   Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. 
    Do důlku uprostřed nalijeme teplou vodu a olivový olej. 
    Mícháme vařečkou tak dlouho dokud se nám těsto z větší části nespojí.
    Pak si jej vysypeme na pomoučený vál a hněteme v rukou, dokud nemáme 
    krásně hotové těsto. Na chvíli necháme kynout pod utěrkou.
2.  Po přípravě omáčky si znovu prohněteme těsto a uděláme z něj dva 
    bochánky. Na pomoučeném válu je rozválíme na dvě hodně tenké pláty, 
    které položíme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 240°C
    a do nejvyššího patra dáme rošt. Rubem lžíce rozetřeme na placku 
    omáčku, poklademe rajčaty nakrájenými na měsíčky, olivami, žampiony bez
    nálevu, mozzarellou a posypeme petrželkou a plátky česneku.

3.   Pizzu pečeme přibližně 10minut.
 Pizza je krásně křupavá a výborná. Doufám, že i vy si pochutnáte.
Petra

1 komentář:

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!