pondělí 25. června 2012

Grilovaný pstruh s petrželkou

Máme tady pondělí a tak proč ho nezačít něčím zdravím. Navíc my to tak trochu evokuje vzpomínku na mé léta na střední škole, kdy jsme měli ve školní jídelně každé pondělí rybu. Myslím, že to byl dokonce nějaký předpis, mít jednou týdně ve škole rybu. Ale věřte, tenhle pstruh je mnohem lepší :-)
Co budeme potřebovat?
  • čerstvý pstruh
  • hrst česrtvé nasekané petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
Postup:
  1. Pstruha si vykucháme, omyjeme a osušíme. Kdo si chce ulehčit práci, poproste prodavače, aby vám rybu vykuchal.
  2. Ve větší misce, kam potom dáme i pstruha, případně víc, pokud máte více jedlíků, si smícháme olej, špetku soli, na kousky nakrájený česnek a petrželku.
  3. K marinádě dáme pstruhy, pořádně je potřeme ze všech stran a dáme alespoň na 3 hodiny uležet do lednice.
  4. Teď už stačí rozpálit gril a pstruha si ugrilovat. Rybu grilujeme přibližně 20 - 30 minut podle velikosti a nezapomeňte ji v půlce času otočit ať máte krásnou kurčičku z obou stran.

 Teď už je jen na vás, s čím si pstruha dáte. Za mě doporučuji nějaký salát.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!