úterý 12. června 2012

Hovězí na omáčce s houbovou příchutí

Do rodinné domácnosti se pořídil nový papiňák a tak se musel samozřejmě hned vyzkoušet. A výsledek? Za necelou hodinku hovězí maso měkké a přitom šťavnaté. Pak už stačilo jen dodělat omáčku, uvařit přílohu a mohlo se podávat. Jestli máte i vy tento kouzelný hrnec půjde vám vaření jedna báseň, kdo jej nemá, asi bude muset dát masu více času na to, než se uvaří doměkka.

Co budeme potřebovat?
  • 500-1000g hovězího masa
  • 2 lžíce houbové vegety
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibuli nadrobno nakrájenou
  • 2 mrkve nakrájené na větší kusy
Postup: 
V papiňáku si na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Mezitím si maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak jej osmažíme na cibulce ze všech stran. Podlijeme asi 1 litrem vody, přidáme houbovou vegetu a mrkev. Papiňák zavřeme a vaříme dokud maso není měkké. Po uvaření maso vytáhneme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso nakrájíme naplátky, vrátíme do omáčky a prohřejeme.

K jídlu se hodí těstoviny nebo rýže.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!