neděle 10. června 2012

Kapr na grilu

Jednoznačně zastávám názor, že lidi by měli jíst ryby. Záleží už čistě na vás, která bude ta vaše oblíbená a na jaký způsob. Já miluji kapra, pstruha a makrelu. A právě kapr byl třešničkou na dortu, protože kapr na grilu je prostě vynikající.

Co budeme potřebovat?
  • kapr
  • 2 lžíce koření na ryby (KA-PE Filo Petr,Drozdovice 87, Prostějov )
  • 1/2 lžíce citronového pepřu (od té samé firmy co koření na ryby)
  • 1 lžička soli
  • 2-3 lžíce oleje
Postup:
Kapra si vykucháme, zbavíme případně šupin a naporcujeme. Ve větší misce si promícháme olej, koření na ryby, citronový pepř a sůl a kapra marinádou pořádně proložíme. Dáme uležet alespoň na 24hodin a během této doby kapra alespoň dvakrát protočíme, aby se marináda dostala všude.
Kapra smažíme na grilu 15-20 minut z obou stran (5-10minut z každé strany) podle tloušťky porcí.

Kapra podáváme pokapaným citronem nebo limetou a s čerstvým pečivem a salátem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!