sobota 9. června 2012

Nadívaný hermelín

Protože se blíží dlouhé letní a teplé večery, tak jsem si řekla, že vám ukážu jednu výbornou chuťovku takhle na večer k pivu, vínu a jiným tekutým pochutinám. My to doma milujema a tak snad bude chutnat i vám.

Co budeme potřebovat? ( pro 1 osobu)
  • 1 hermelín
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce másla
  • čerstvé bylinky na dochucení (kopr, petržel, pažitka...)
  • sůl
  • trocha oleje (olivový, rostlinný...co vám více chutná)
k podávání
  • vlašské ořechy
  • 3 plátky jablka
  • 2 plátky okurky
  • 1 feferonka
  • kousek rajčete
  • sladká mletá paprika 
  • pečivo
Postup:
Hermelín si podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme vnitřek a v misce z něj, másla, špetky soli, čerstvě nasekaných bylinek a prolisovaného česneku vytvoříme hmotu, kterou vnitřek hermelínu naplníme a opět obě půlky k sobě přilepíme. Takto připravený hermelín jemně potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme alespoň na 2 dny uležet. 

Hermelín podáváme jemně posypaný červenou paprikou a s oblouhou z ořechů, jablka, okurky, rajčete a feferonky. Podáváme s čerstvým pečivem. Samozřejme jsou povoleny různé vylepšováky dle vlastní chuti.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!