úterý 19. června 2012

Ovesná kaše

Myslím, že jsem vám sem poslední dobou dávala samé dobroty a dnes tomu nebude jinak. Ovšem to bude trochu zdravější dobrota, která je výbornou snídaní a tím pádem startem do nového dne.
Kdo by neznal ovesnou kaši.

Co budeme potřebovat?
  • 5 lžic ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku mléka
  • skořice
  • 1/2 banánu
  • čerstvé borůvky
  • 1 lžička moučkového cukru
Postup:
  1. Do menšího hrnce (pokud možno s nepřilnavým povrchem) si dáme mléko, přidáme vločky, cukr a zahříváme. Mléko přivedeme za stálého míchání téměř, ale ne k úplnému varu. Pak sporák vypneme a vločky necháme odstát. Občas promícháme. Vznikne nám krásná kaše.
  2. Kaši si dáme na talíř, ozdobíme kolečky banánu, borůvkami a posypeme skořicí.
Ovesná kaše je skvělá snídaně, kterou si můžete podávat dle vlastní chuti. Výborně se hodí také oříšky, med, či jakékoli jiné ovoce.
Dobrou chuť!
Petra 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!