sobota 2. června 2012

Vepřové kousky s americkými bramborami

Protože se nám venku trochu ochladilo, tak už mám zase chuť vařit a zahřívat se u plotny, když už mi nechcou dovolit zapnout topení :-) Ale i tak jsem si řekla, že to chce něco rychlého, abychom se mohli při sobotě věnovat něčemu lepšímu, než jen vyvařování.

Co budeme potřebovat? (pro 1osobu)
  • 100g brambor
  • vepřové kousky (cca 100g)
  • olej
  • 2 masitá rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 2 polévkové lžíce čerstvého sýra
  • 1 polévková lžíce křenu
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • pažitka na posypání
Postup:
  1. Brambory si očistíme a nakrájíme na měsíčky. Položíme je na plech s pečícím papírem, pokapeme trochou oleje a oblíbeným kořením (grilovací, sůl, kmín, červená paprika, bylinky, česnek...) a dáme péct do trouby na 200°C přibližně na 30 minut, během kterých brambory občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.
  2. Než se nám brambory opečou, tak si maso osolíme, opepříme a prudce opečeme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Rajčata si omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny, osolíme je a opepříme a přidáme k masu a pod pokličkou podusíme 5 - 10 minut.
Mezi tím si dohladka rozmícháme sýr, křen a mléko a dle chuti můžeme dosolit.

Vepřové kousky podáváme s rajčaty, bramborami a čerstvým sýrem s křenem.
Jako ozdobu můžete zvolit pažitku.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!