úterý 7. srpna 2012

Kančí na víně

Krásný den,
dnes mám pro vás připravený recept na zvěřinu, a to konkrétně na divočáka. Pokud máte známého myslivce, který se rád podělí, tak máte stejně jako já vyhráno a nemusíte maso shánět. Ještě lépe na tom budou ti, kteří mají myslivce doma. Já osobně zvěřinu zbožňuji, a to na jakýkoli způsob, pokud je dobře upravena. Občas se musí vařit déle, aby bylo maso krásně měkké, ale za to čekání ten výsledek pak stojí.


Co budeme potřebovat? (pro 2 osoby)
  • 200g kančího masa
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • jalovec
  • tymián
  • bobkový list
  • nové koření
  • 10g másla
  • 1dcl červeného vína
  • 1 malá cibule
  • 4 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
Postup: 
  1. Maso nakrájíme na kostky asi 1x1cm. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci si rozpálíme olej a dozlatova na něm osmažíme cibulku. Pak přidáme maso a necháme zatáhnout.
  3. Přidáme 6 kuliček jalovce, 4 kuličky nového koření, 1 lžičku tymiánu, 3 bobkové listy, špetku soli, 4 kuličky pepře a zalijeme vínem a 3dcl vody. Maso dusíme do měkka. 
  4. Když máme maso uvařené tak jej vyndáme, omáčku přecedíme, abychom se zbavili koření, zredukujeme ji a pak ji rozmixujeme s máslem.

Maso podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.
A pokud vám zbylo červené víno, tak si nalijte skleničku :-)
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!