neděle 30. září 2012

Domácí paprikové chipsy

Až budete někdy přemýšlet, co si vzít k televizi na zobání, nebo čím pohostit návštěvu, tak zkuste tyhle domácí paprikové chipsy, ke kterým jako bonus uděláte výborný dresing. Musím říct, že je to delikatesa a doma se o poslední chipsy vždycky "hádáme a pereme".
Co budeme potřebovat?
 chipsy:
  • 2 brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky soli
dresing: 
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 malá cibule nadrobno nakrájená
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/4 kelímku majonézy
  • 3/4 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
Postup: 
chipsy:
  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  2. Brambory si omyjeme a nožem je nakrájíme na velmi tenké plátky. Brambory neloupeme!
  3. Kolečka brambor propláchneme studenou vodou a pak osušíme.
  4. V míse smícháme olej, papriku a sůl a vzniklou marinádou potřeme bramborové kolečka.
  5. Chipsy dáme na plech a pečeme 15 - 20 minut, dokud nejsou opečené a křupavé. Doba pečení závisí na tloušťce koleček, tak je nezapomeňte kontrolovat.
dresing:

V míse smícháme veškeré ingredience a necháme alespoň půl hodiny odležet v ledničce.
Chipsy podáváme po vychladnutí s jogurtovým dresingem.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!