neděle 16. září 2012

Karbanátky s vločkami

Jak říká můj tatínek, masa není nikdy dost. A tak se dnes u nás doma vařilo právě maso. Ale aby se trochu ozvláštnilo, tak jako další surovina byly zvoleny ovesné vločky. Musím říct, že chlapi ani nepoznali, že tam něco takového je a jak jim chutnalo.
Co budeme potřebovat?
  • 500g mletého masa
  • 6 stroužků česneku
  • 1 cibule nadrobno
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • majoránku
  • sůl 
  • pepř
  • 1 hrst vloček
  • strouhanku
  • olej
Postup:
  1. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, cibulí, vejci, hladkou moukou, špetkou majoránky, špetkou soli a pepře. 
  2. Vločky si uvaříme ve vodě a pak je přidáme do masové směsi.
  3. Ze směsi vytvoříme karbanátky a každý zlehka obalíme ve strouhance.
  4. Na pánvičce si rozpálíme olej a karbanátky smažíme asi 10 minut z každé strany.

Jednoznačně doporučuji jako přílohu brambory a zeleninový salát.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!