pátek 28. září 2012

Smaženice

Hurá, tak i já se můžu zařadit k letošním úspěšným houbařům. A musím říct, že úlovek byl více než krásný. Teda, ne co se počtu týče, ale velikostně ano. Ostatně se můžete přesvědčit sami na fotce níže. A určitě jsem své štěstí letos nebyla zkusit naposled. No a co jiného bych měla z úlovku ukuchtit, než smaženici?!
 Co budeme potřebovat?
  • 3 hrnečky nakrájených hub (já měla praváky, suchohřiby a jednu babku)
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžíce másla
  • 4 hrnečky vody
Postup: 
  1. Čisté a nakrájené houby si dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme povařit asi 10 minut.
  2. Pak hřiby scedíme.
  3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme uvařené houby a asi minutku orestujeme.
  4. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř.
  5. Vejce přilijeme k houbám a mícháme, dokud se nám vejce a houby nespojí. Přibližně 3 minuty.
Podle chuti si můžete smaženici dosolit, nebo dochutit oblíbenými bylinkami. A pokud byste chtěli, můžete si ještě před přidáním hub na másle osmažit dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Také se nebojte přidat více vajec, záleží na vás, jaká konzistence vám bude vyhovovat. Jako přílohu volte čerstvý chleba. Nic lepšího si k tomu neumím představit.
Petra



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!