sobota 17. listopadu 2012

Losos na pánvi

Rybu máme doma rádi, často připravujeme pstruha, občas kapra a tentokrát padla volba na lososa. Maso se rozpadalo, vůně se rozprostírala po celém bytě a bříško bylo po jídle spokojené.
 Co budeme potřebovat?
  • filet lososa
  • citrón
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • koření na ryby
  • sůl
Postup:
  1. Lososa si očistíme, opláchneme, osušíme a posypeme špetkou solí a špetkou koření na ryby ze všech stran.
  2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej. 
  3. Vložíme na něj filet. Nejdříve kůží dolů. Smažíme asi 4 minuty.
  4. Poté otočíme a z druhé strany smažíme asi 3 minuty, aby se maso zatáhlo.
  5. Losos se  začne malinko rozpadat a tím poznáte že je hotový.
  6. Nakonec přidáme kousek másla pro zjemnění a vytvoření přelivu.
 Lososa podávejte s plátky citrónu a přelitým máslem. Nejlepší je k němu salát nebo čerstvé pečivo a samozřejmě sklenka vína.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!